به گزارش خبرگزاری حوزه از تبریز، تبریز شهر شهدای محراب، شهر علامه ها، شهر سرداران شهید، شهر اولین ها. شاید همه این عناوین را بتوان در این شعار خلاصه کرد: آذربایجان اویاخدی، انقلابا دایاخدی... (آذربایجان بیدار است و بر انقلاب تکیه کرده است)
مردم آذربایجان و شهر تبریز از پیشتازان حوادث تاثیرگذار در انقلاب اسلامی هستند و در ولایت مداری و تبعیت از ولی زمان در صف مقدم قرار دارند که نمونه آن را می توان در 29 بهمن مشاهده کرد که امروزه به عنوان روزی تاریخی و یوم الله شناخته می شود.
مردم غیور آذربایجان در جریان فتنه سال 88 نیز ولایتمداری خود را به اثبات رساندند، این مردم با حضور در خیابان و تشکیل راهپیمایی در هشتم دی ماه آن سال، در حرکت مردم ایران در نهم دیماه در تبعیت از ولایت فقیه، نقش بسزایی داشتند.
عاشورائيان تبریز در هشتم دی ماه سال 88 از مصلای امام خمينی(ره) به طرف ميدان ساعت اين شهر دست به تظاهرت زده و توهين به ساحت امام خمینی(ره) را محكوم كردند. تظاهرکنندگان با شعارهای كوبنده راهپيمايی خود را آغاز و گروههای ديگری از مردم نيز در مسير راهپيمايی به آنان ملحق شدند.
راهپيمایی كنندگان آن سال، با شعارهای حماسی، صيانت مردم هميشه در صحنه و ولايتمدار آذربايجان از امام، رهبری و انقلاب اسلامی را به نمايش گذاشتند. در اين حركت كه با شعار "الله اكبر " و "خامنه ای رهبر" آغاز شد، مسئولان استان، خانواده معظم شاهد و ايثارگر و آحاد مردم تبريز حضور داشتند و با شعار "خامنهای كوثر است، دشمن او ابتر است "، "منافق حيا كن دانشگاه را رها كن "، "حسين حسين شعار ماست، خمينی افتخار ماست "، "خونی كه در رگ ماست، هديه به رهبر ماست "، "اماما، اماما راهت ادامه دارد "، "ما ذوالفقار حيدريم، مطيع امر رهبريم " و "مرگ بر ديكاتور مخملی" حمايت خود از ولايت و انزجاز از هتاكان و فتنه گران را اعلام كردند.
همچنين دانشجويان و تشكل های مختلف سياسی و مذهبی دانشجويی در این روز، با در دست داشتن پلاكاردهايی، ضمن محكوميت اهانت به ساحت بنيانگذار كبير انقلاب اسلامی، خواستار برخورد با عوامل اين هتک حرمت شدند.
مردم آذربایجان هشتم دی به خیابان ها آمدند
در پیشتازی مردم آذربایجان، روحانیون و علمای حوزه علمیه بویژه آیت الله مجتهد شبستری نقش ویژه و بسزایی را ایفا کردند. در همین رابطه نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی با تشریح نحوه حرکت و راهپیمایی مردم آذربایجان و شهر تبریز در هشتم دی ماه سال 88 تصریح می کند: عصر روز دوازدهم محرم منزل ما روضه بود، من دیدم که از طرف شورای هماهنگی اعلام شده که یا روز هشتم و یا روز نهم دی تظاهراتی انجام بگیرد و این فتنه گران را محکوم کنند.
آیت الله محسن مجتهد شبستری ادامه می دهد: عده ای از روسای دسته جات حسینی، علما و افراد موثر و ذی نفوذ را دعوت کردم تا برنامه ریزی کنیم، همه آنها گفتند تظاهرات را در هشتم دی راه می اندازیم.
امام جمعه تبریز می گوید: مردم آذربایجان و شهر تبریز، همیشه در صحنه های انقلاب پیشتاز بودند که در این صحنه نیز پیشتاز شدند و آن تظاهرات بی سابقه و عجیب و غریب را راه انداختند که شاید آن جمعیت در 22 بهمن نیز حضور پیدا نمی کنند.
حرکت هشتم دی تبریز، ایران را به حرکت درآورد
همچنین حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور نیز که به مناسبت سالروز حماسه نهم دی در تبریز سخنرانی می کرد، با تقدیر از مردم غیور و ولایتمدار و مومن آذربایجان و تبریز تصریح کرد: مردم آذربایجان در فتنه سال 88 مثل همه مقاطع تاریخی نقش برجسته و سازنده و کارساز خود را ظاهر کردند.
وی افزود: باید قاطعانه گفت حرکت هشتم دی مردم تبریز در به حرکت درآوردن مردم مومن ایران، نقش داشته و تاثیرگذار بوده است.
رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه کشور ادامه داد: تبریزی های قهرمان با این حرکت مومنانه و قهرمانانه در هشتم دی ماه سال 88، در کل ایران اثر گذاشتند، این امتیاز برای شما مردم شریف و باصفا در تاریخ ثبت شد.
گزارش: بیت اله احمدی